Gyakori Kérdések

Mi ez?

A magyarországi zsidósággal kapcsolatos fotógyűjtemény. Szervezetek, intézmények és családi albumok képanyagaiban lehet böngészni és lehetőség van saját fotók feltöltésére is.

Hogy működik?

A keresőben lehet nevek, fogalmak, évszámok, földrajzi helyek alapján keresni. A menü témakörei orientált kereséseket tesznek lehetővé.

Letölthetők-e a fotók?

A fotók magánhasználatra letölthetőek, de mivel a jogokkal nem rendelkezünk, a fotóknak a forrás rovatban megadott tulajdonosával kell megegyezni a más jellegű, kereskedelmi, oktatási stb. használat feltételeiről.

A képek minősége

A képeket az interneten élvezhető minőségben tesszük közzé, nagyfelbontású másolatokat a fotók eredetijét őrző tulajdonosoktól és gyűjteményektől kell kérni.

Mi van még?

"A fényképek mellett rövid leírások is olvashatók egy-egy témáról, alkotóról, vallási szokásokról, történelmi helyről és jelenségről a Cikkek menüben. A képgyűjtés mellett iskolai programot (Életvonalak), és művészeti kiállítást (Efemer emlékezet) is szervezünk. "

Hány kép van?

Jelenleg több, mint 5500 fotónk van, a legváltozatosabb helyekről. A forráshelyeket és adományozókat a Rólunk menüben soroljuk fel, de a keresőben is listázhatóak.

Hogyan bővül az adatbázis?

Kétféleképpen: mi keressük meg a családokat és a gyűjteményeket, hogy felhasználhassuk képeiket, vagy ők keresnek meg minket. Regisztrációt követően mindenki feltölthet képeket a Rólunk – Csatlakozz közösségünkhöz menüben.

Miért vannak nem zsidókat ábrázoló képek?

Azért, mert a zsidó fotográfusok munkásságát is szeretnénk bemutatni. Nagyon sok zsidó származású fényképész élt Magyarországon, akik az élet minden területén alkottak.

Rossz kép és egyéb hibák

"Sokszor kevés adatunk van egy-egy képről, és természetesen mi is hibázunk. Ha hibás adatot vagy téves leírást talál, kérjük értesítsen minket az info@jphotoarchive.org vagy Fb címen. Minden kiegészítő információt igyekszünk hasznosítani."

Nem akarom látni magamat itt - személyiségi jogok

Családi hagyatékokban gyakran vannak csoportképek, akik szereplőit nem tudjuk egyesével megkeresni, és hozzájárulásukat kérni a fotó publikálásához. Jóhiszeműen használjuk a képeket, azonban lehetőség van anonimizálni, ill. végső esetben a képet levesszük az oldalról. Ilyen igényüket szintén a info@jphotoarchive.org címen tudják jelezni.